• darkblurbg

Data Quality verdient permanent aandacht

Data Quality heeft de aandacht van veel goede doelen. Maar wat data van hoge kwaliteit is, hangt af van de toepassing waarvoor u die data wil gebruiken. Data moet fit for purpose gemaakt en gehouden worden. Het zal duidelijk zijn dat data kwaliteit voor een ziekenhuis anders gedefinieerd wordt dan voor de bakker om de hoek. 

Als het om contact- en persoonsdata gaat zult u minimaal uw data ACCU moeten maken: Actueel, Correct, Compleet en Uniek. Hoe ACCU is uw data eigenlijk?

Bij de meeste goede doelen starten we met een Data Quality Check: Deze check geeft inzicht in de huidige stand van zaken: Welk deel van uw data voldoet aan het ACCU principe? De check geeft ook inzicht in de hoeveelheid data die waarschijnlijk nog ACCU gemaakt kan worden. U weet nu niet alleen hoe uw donateursbestand ervoor staat, maar u kunt hiermee ook uw data quality strategie bepalen en een inschatting maken van de investering die daarmee gemoeid gaat.

Een andere veel gebruikte toepassing voor goede doelen is het Bereikbaarheidsonderzoek. Vlak voor een mailing doen wij een laatste check op adressen. De records van mailpieces die (potentiele) donateurs niet zullen bereiken (bijvoorbeeld omdat ze net verhuisd zijn) worden gevlagd. Deze mailpieces hoeven dus niet geproduceerd en verzonden te worden. Zo kan het bereikbaarheidsonderzoek bijdragen aan het realiseren van uw besparingsdoelstellingen.

Omdat u contact met uw donateurs wilt blijven houden, zult u uw bestanden natuurlijk zo goed mogelijk willen onderhouden. Ook hiervoor levert Data Kitchen oplossingen: Wij kunnen uw bestand permanent of periodiek onderhouden. Wat gezien uw situatie, uw doelstellingen en uw budget de beste keuze is, kunnen we samen bepalen. Neem nu contact op voor een vrijblijvend gesprek over Data Quality. Wij doen Data Quality er niet even bij; Het is ons specialisme.