• darkblurbg

Data Quality: Postcode Base voor Jantje Beton

Jantje Beton verhoogt de efficiency van haar Direct Mail Campagnes!

Vraag:

Hoe kan Jantje Beton de efficiency van de Direct Mail campagnes verder verhogen? 

Situatie:

Zoals elke goede doelen organisatie is ook Jantje Beton afhankelijk van goede fondsenwerving. Communicatie met bestaande en potentiële donateurs is daarbij cruciaal, waarbij het Direct Mail kanaal nog altijd zeer belangrijk is. Jantje Beton wil het aantal postretouren in dit kanaal terugdringen en heeft daarvoor behoefte aan een up to date referentietabel met alle adressen en postcodes van Nederland.  

Oplossing:

Data Kitchen levert de Postcode Base: een tabel met alle adressen en postcodes van Nederland die wekelijks op basis van de BAG (Basisregistratie  Adressen en Gebouwen) van de overheid geupdate wordt. De BAG is het enige officiële adresbestand van Nederland. De Postcode Base is bovendien de helft lager geprijsd dan vergelijkbare tabellen, ongeacht de gewenste updatefrequentie.  

Resultaat:

Jantje Beton heeft het aantal postretouren geminimaliseerd. Door het voorkomen van waste heeft zij de effectiviteit van campagnes verder verhoogd. Door het gunstige tarief was de bescheiden investering snel terugverdiend.  

(meer: Productinformatie Postcode Base)