• darkblurbg

Wie zijn we?

Data Kitchen mag dan een jong bedrijf zijn, zelf barsten we van de ervaring. Voor verschillende grote databedrijven hebben wij alle drie gewerkt. We hebben voor veel grote en kleine organisaties oplossingen geleverd op het gebied van Data Quality, Data levering en Data Intelligence. 

Wij zijn een flexibel en creatief databedrijf dat geen data uitdaging uit de weg gaat. Wij proberen daarbij niet alles zelf op te lossen maar zetten ook geregeld ons brede netwerk in.  

       

Astrid Rosdorff                                       Mark Leijdekker                                      Michiel Staal

 

Visie  

Data is onmisbaar om succesvol te kunnen zijn. Of het nu om operationele processen gaat of om strategische keuzes: Data is de bron voor inzichten waarop beslissingen gebaseerd worden. Om goede beslissingen te nemen, is goede data essentieel. 

Data Kitchen helpt organisaties meer waarde uit data te halen. Vaak door hun Data Governance op een hoger niveau te brengen. Soms met gerichte projecten op het gebied van Data Quality, Data Levering, Data Intelligence, of Data Management Trainingen.

Grote bedrijven, het MKB, de overheid en goede doelen behoren tot de klantenkring. Data Kitchen kent een aantrekkelijk tariefniveau en een hoge mate van flexibiliteit. Dat is geen loze kreet want wij zijn het liefst betrokken bij de implementatie van onze producten en diensten. We willen namelijk zeker weten dat onze oplossing werkt en dat u daarmee meer waarde uit de data haalt.

Wij hebben innovatie hoog in het vaandel staan. Zo participeren wij in innovaties rondom de grootste data community van Nederland.

We zijn ook aangesloten bij The Data Tales: Een consortium dat onderzoek doet naar optimalisatie van de Klantreis. In het consortium nemen verder onder andere deel: Groningen University, Saxion University, VU Amsterdam, TU Eindhoven, Utrecht University, DUO en AEGON.

Data Kitchen is ook betrokken bij de uitvoering van een Quick Scan GDPR/ APV die door de Prince Groep ontwikkeld is.

Tot slot zijn wij trotse partner van DAMA Nederland, waarmee we de Data Maturity Scan ontwikkelen en van Information Builders: de internationaal leidende partij met betrekking tot self service BI.

Over ons:

Data is in elke organisatie aanwezig en vertegenwoordigen feiten. Juiste interpretatie van de Data verschaft Informatie die leidt tot Inzichten en geven Kennis voor het nemen van, data driven, Beslissingen. Een Data Driven Organisatie verdient geld met haar data en onderscheidt zich door effectievere Besluitvorming en efficiëntere Operatie. Door het goed Managen van de Data wordt de gewenste/noodzakelijke Waarde gecreëerd voor de Organisatie.

Mark Leijdekker

En dat is tegelijk mijn doel: Waarde creëren met data ten behoeve van mijn klanten. Ik adviseer organisaties op het gebied van Data management, ook wel Data Quality Management of Master Data Management genoemd.

Ik zit mijn hele werkende leven al in de Data, eind jaren 80 begonnen bij het databedrijf van Post, die grote landelijk dekkende databases inzette voor het optimaliseren van de poststromen. De Nederlandse Post was toen wereldwijd een voorbeeld van een data driven organisatie met de meest efficiënte postprocessen. Mijn rol was om die kennis over data-efficiency bij de klanten van Post toe te passen met hulp van de beschikbare data. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in Data Quality Management.

De passie voor data was geboren. Data leek eerst een stoffig en grijs werkgebied maar het besef dat je met data wezenlijke waarde kan toevoegen aan de bedrijfsvoering bracht daar verandering in. Een collega van toen zei eens: “Op Data kun je afstuderen”. Wijze woorden die het belang van data aangaf.

Na diverse functies en vele Data Quality trajecten bij even zoveel organisaties ben ik samen met een aantal andere data experts in 2014 ons bedrijf Data Kitchen gestart. De markt was aan het ontwikkelen en het goed managen van de data was voor elke organisatie van groot belang; “Data is an Asset”. Mede ook door de enorme groei van beschikbare informatie, de steeds strakkere wetgeving rond data en de groeiende behoefte van organisaties om informatie gestuurde beslissingen te kunnen nemen.

Binnen Data Kitchen is mijn rol om onze klanten op het gebied van Data Management te adviseren alsook te helpen bij de invulling daarvan. Daarnaast geef ik trainingen, zowel open als in company trainingen, op Data Management gebied, met name het wereldwijd meest gebruikte data management framework van DAMA DMBOK (Data Management Body Of Knowledge).

Op basis van de DMBOK ben ik nu werkzaam bij de Rabo Bank om binnen een Global Programma het Data Management op te zetten. Het is een breed aandachtsgebied, accent ligt vooral op de Meta Data, Data Quality, Issue Management en Governance. Het voldoen aan de wet- en regelgeving is hierbij essentieel.

Astrid Rosdorff

Ook ik heb vanaf eind jaren 80 te maken met data, werkzaam bij het databedrijf van Post, die grote landelijk dekkende databases inzette voor het optimaliseren van de poststromen. De Nederlandse Post was toen wereldwijd een voorbeeld van een data driven organisatie met de meest efficiënte postprocessen.  

Ik hield mij vooral bezig met Direct Marketing, met Direct Mail en met het inrichten en organiseren van Databases, dit alles voor onze klanten. Dit ging niet over de vorm of systeemkeuzes, maar juist over de inhoud.
Vragen als:  Welke data-elementen leg je vast, hoe onderhoud ik de mutaties op mijn database? Hoe voorkom ik dubbele records? Hoe meet ik respons en conversie op campagnes? Welke doelgroepen responderen het best? Hoe maak ik de juiste analyse? Heb ik daarvoor de juiste data vastgelegd? Hoe zien mijn look-a-likes eruit en hoe spreek ik hen het beste aan?

Na diverse functies binnen PostNL en na vier jaar een eigen trainingsbureau te hebben gehad ben ik samen met een aantal andere data experts in 2014 ons bedrijf Data Kitchen gestart. De markt was aan het ontwikkelen en het goed managen van de data was voor elke organisatie van groot belang; “Data is an Asset”. Mede ook door de enorme groei van beschikbare informatie, de steeds strakkere wetgeving rond data en de groeiende behoefte van organisaties om informatie gestuurde beslissingen te kunnen nemen.

Binnen Data Kitchen is mijn rol om onze klanten op het gebied van Data Leveringen, Data Quality én Data Analyse te adviseren alsook te helpen bij de invulling daarvan: Effectieve communicatie richting de juiste Doelgroep is essentieel.
We ondersteunen bedrijven met het toetsen van de GDPR.
Daarnaast geef ik trainingen, zowel open als in company trainingen, op Data Management gebied, met name het wereldwijd meest gebruikte data management framework van DAMA DMBOK (Data Management Body Of Knowledge).

 

Onze associates

Data Kitchen heeft een aantal associates waar wij mee samenwerken:

Rolf Leijdekker

Hoewel data gedreven werken en het kapitaliseren van data, van oudsher veel besproken onderwerpen zijn in de private (commerciële) sector, is ook de publieke sector zich meer en meer bewust geworden van de potentie van data en het belang van privacy, veiligheid, betrouwbaarheid en hoge kwaliteit van data.

Hoewel ik zelf gestart ben in de private sector en nog steeds actief betrokken ben bij een aantal commerciële bedrijven, ben ik langzamerhand een passie gaan ontwikkelen voor de digitale overheid en meer specifiek het gebruik en de rol van data binnen de digitale overheid. Ik ben met name geïnspireerd geraakt door hoe Estland omgaat met digitalisering en data. In de visie van Estland staat data en de betrouwbaarheid en veiligheid van de data centraal. In Nederland gebruiken we data vaak om achteraf te handhaven, terwijl in Estland data juist gebruikt wordt om vooraf en met minimale inspanning van de burger te bepalen waar de burger recht op heeft. Handhaving achteraf is dan niet meer nodig. Er zijn hiertoe digitale ecosystemen ontwikkeld waarin de burger centraal staat. Het vertrouwen in de digitale overheid is daardoor groter dan in de overheid zelf!

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring op gedaan bij diverse ministeries en indirect ook bij diverse gemeenten. In mijn huidige rol bij de SVB ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van de visie op data gedreven sturen, verantwoordelijk voor de inrichting van een nieuw dataplatform en tevens verantwoordelijk voor de inrichting van Datamanagement en Datagovernance. Daarnaast participeer ik specifiek voor het handelingsperspectief Data in de werkgroep “Werken aan Uitvoering”, waarin o.a. wordt onderzocht hoe data kan helpen de samenwerking tussen de uitvoerende organisaties in Nederland te verbeteren.

Werken bij

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures. Ben je echter een data specialist die wat anders zoekt of een samenwerking aan wil gaan? Neem vooral contact met ons op. We hebben naast onze lopende projecten een goed gevulde pijplijn met mogelijk toekomstige projecten waarin we jouw kennis en ervaring goed kunnen gebruiken.