• darkblurbg

Data Management training ontvangt PE accreditatie

Gepubliceerd op: 24-12-2018

De training Data Management van Data Kitchen is PE geaccrediteerd. PE staat voor permanente educatie voor accountants (AA & RA). Audit en adviesburaeu op het gebied van Finance en de I van IT The Perfect Fit waardeert de training met 7 PE punten.

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) vindt het belangrijk voor de beroepsuitoefening dat iedere accountant zijn/haar deskundigheid op peil houdt en de ontwikkelingen binnen het vakgebied volgt. Accountants moeten jaarlijks minimaal 20 Permanente Educatie (PE) punten behalen.   

De permanente educatie moet betrekking hebben op het terrein waarop de accountant in zijn/haar dagelijkse beroepsuitoefening werkzaam is. Data maakt daar onmiskenbaar deel van uit. De accountant wil in toenemende mate echter weten of data waarop de gegevens gebaseerd zijn wel betrouwbaar is. Met andere woorden: Accountants moeten begrijpen hoe data via informatie en inzichten tot beslissingen leidt. Het aanleveren van de cijfers alleen voldoet dus niet meer. Het gaat steeds vaker om de wereld achter die cijfers.

Daarmee komen we op het gebied van Data Management. Nu bestaan er veel manieren om naar Data Management te kijken. Grotere organisaties lijken tegenwoordig echter in toenemende mate het raamwerk van DAMA-DMBOK te omarmen. Dit is een Data Management Body of Knowledge (DMBOK) van The Data Management Organization International (DAMA). De training gaat in op alle 11 kennisgebieden uit het raamwerk en licht deze toe aan de hand van cases en vertaalt de theorie naar de praktijk. Accountants en andere data professionals leren zo hoe zij data FIT FOR PURPOSE kunnen maken en houden.